آشنایی با شغل وکالت

دوشنبه 20 دی 1395
19:45
مینا ناهید

در لغت «وکیل» کسی است که از طرف شخص دیگری – اعم از حقوقی یا حقیقی – به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.

وکلا به مشتریان خود مشاوره حقوقی داده و در برخی موارد به عنوان نماینده آنها عمل می کنند. این مشتریان می توانند افراد، گروهی از افراد و یا شرکت ها و اشخاص حقوقی باشند.

نقاط قوت

یک وکیل وابسته به اینکه به صورت شخصی کار می کند یا استخدام شرکت یا سازمان خاصی است دارای ساعات کاری متفاوتی است. اگر به صورت شخصی در دفتر وکالت خودتان کار می کنید پس ساعت کاری شما کاملا منعطف است و تنها در زمان هایی که وقت ملاقات داده اید به دفتر کار خود مراجعه می کنید. اما اگر کارفرما دارید باید نظر و خواسته او را هم برای زمان کارتان درنظر بگیرید. در برخی موارد باید همیشه در دسترس باشید حتی در شب ها و تعطیلات.

محل کار وکیل معمولا در دفتر کار و دادگاه است ولی در برخی موارد با توجه به نوع پرونده کاری نیاز به مسافرت کاری برای ملاقات با موکلان و یا تهیه شواهد و مدارک دارید. اگر در زمینه حقوق جزا فعالیت می کنید، زمان بیشتری از کار شما در دادگاه خواهد بود.

وکالت شغلی تخصصی است

در حال حاضر شغل وکالت نیز مثل خیلی از شغل های دیگر به صورت کاملا تخصصی درآمده است. تخصص برخی از وکلا در پرونده های مربوط به ملک و زمین و تخصص برخی دیگر در مسایل خانوادگی است. همچنین بعضی از وکلا در حوزه حقوق تجارت فعالیت می کنند و در قوانین تجاری داخلی و بین المللی تسلط دارند. حتی برخی از آنها متخصص مسایل حقوقی ورزشکارانی مانند فوتبالیست ها می باشند به این معنا که با تسلط بر قوانین نهادهای بین المللی فوتبال همچون فیفا و نهادهای داخلی همچون فدراسیون فوتبال و باشگاه ها، به بازیکنان فوتبال مشاوره داده و قراردادهای آنها را منعقد می کنند.

حقوق محیط زیست، حقوق حمل و نقل، حقوق بشر، حقوق نفت و گاز نیز از دیگر زمینه های فعالیت وکلا می باشد که هر وکیلی پس از فارغ التحصیلی با توجه به رشته تحصیلی خود و نیاز بازار کار و عوامل دیگر جذب یکی از زمینه های تخصصی فوق خواهد شد.

کار شما می تواند در حوزه های زیر باشد :

  • بخش خصوصی – ارائه خدمات حقوقی از جمله گواهی انحصار وراثت، قانون مدنی و خانواده، دادخواهی، آسیب های شخصی و قانون جزا

  • بخش تجاری – مشاوره دادن و انجام کارهایی برای بخش های تجاری مختلف مانند قوانین مربوط به قراردادها، مالیات، قوانین استخدام، خرید و فروش و ادغام شرکت ها

  • مشاوره خصوصی به شرکت ها، دولت ها و مقامات محلی

یک وکیل معمولا به صورت تخصصی کار کرده و تنها در یکی از شاخه های وکالت وارد می شود و تجربه کسب می کند.

نقاط ضعف

این روزها بسیاری از کنکوری‌ها با استرس انتخاب رشته دست و پنجه نرم می‌کنند و هر کدام با توجه به رتبه‌ای که کسب کرده‌اند دست به انتخاب‌های متفاوتی زده‌اند. در این میان یکی از پرطرفدارترین رشته‌ها حقوق است که متقاضیان بسیار زیادی هم دارد.
تصویر استرس​های شغل وکالت

البته راه وکیل شدن چندان هم هموار نیست و به رتبه خوب و علاقه و استعداد زیادی نیاز دارد. وکلا به مشتریان خود مشاوره حقوقی می‌دهند و در برخی موارد به عنوان نماینده آنها عمل می‌کنند. این مشتریان می‌توانند افراد، یک گروه یا شرکت‌ها و اشخاص حقوقی باشند و نکته مهم این است که وکالت در هر سطحی سختی‌های خاص خود را دارد. آیا می‌دانید چه خطراتی سلامت وکلا را تهدید می‌کند؟

وکلا بسته به این‌که به صورت شخصی کار می‌کنند یا استخدام شرکت یا سازمان خاصی هستند، ساعات کاری متفاوتی دارند. در واقع وکیلی که به صورت شخصی در دفتر وکالت خودش کار می‌کند ساعت کاری مشخصی ندارد، اما کار کردن برای یک کارفرما نیازمند رعایت قوانین ساعت کاری و حضور بموقع است؛ هر چند که هر دو گروه باید همیشه حتی شب‌ها و تعطیلات در دسترس باشند.

ساعت‌های کاری نامشخص

گاهی پیش می‌آید یک وکیل برای پیگیری پرونده‌های خود دوبرابر یک کارمند کار می‌کند و همین نداشتن ساعت‌های مشخص کاری روی سلامت فرد تاثیر منفی می‌گذارد و آسیب‌های جسمی و روانی زیادی را به همراه دارد.

همچنین شاید به نظر خیلی‌ها محل کار وکلا معمولا دفتر کارشان و دادگاه باشد، ولی در برخی موارد با توجه به نوع پرونده کاری برای ملاقات با موکلان یا تهیه شواهد و مدارک باید به نقاط مختلف سفر کنند و مدت زیادی را دور از خانواده و دوستانشان بگذرانند.

در مقابل وکلایی که در زمینه حقوق جزا فعالیت می‌کنند، زمان بیشتری از ساعات کاری‌شان را در دادگاه‌ها سپری می‌کنند و استرس نتیجه پرونده‌هایشان در دادگاه، سلامت روانی‌شان را به خطر می‌اندازد.

تهدیدها

باورهای نادرست حقوقی

شاید تعداد انگشت‌شماری از وکلا دستمزدهای چند 10 میلیونی داشته باشند، اما نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که بسیاری از افراد شاغل در حرفه وکالت بویژه تازه‌کارها از وضع مالی مطلوبی برخوردار نیستند و برای کسب درآمد کافی، گزینه‌ای جز قبول پرونده‌های بیشتر و در نتیجه افزایش ساعت‌های کاری ندارند که همین موضوع خستگی و استرس زیادی را به آنها تحمیل می‌کند.

غولی به نام استرس

حساسیت‌های شغلی حرفه وکالت باعث می‌شود وکلا همیشه استرس زیادی داشته باشند و همین استرس می‌تواند سلامت سیستم قلبی و عروقی را تهدید کند و احتمال بروز ناراحتی قلبی و سکته را در آنها ‏افزایش دهد. بنابراین توصیه می‌شود فشار ناشی از استرس را با ورزش کردن از بین ببرند.

حواستان به چشم‌هایتان باشد

مشکلات چشمی بویژه کاهش نمره چشم و آب مروارید بین وکلا تقریبا شایع است، چرا که کار روی پرونده‌های مختلف نیاز به تحقیق و مطالعه دارد؛ عواملی که سلامت چشم‌ها را نشانه می‌گیرند.


[ بازدید : 45 ] [ امتیاز : 4 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به کارآفرینی دانشگاه آزاد مشهد است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]